Micro:bit

Leer hoe je de Micro:bit kunt laten werken, de functies kunt programmeren en jouw eerste projecten kunt maken.

De Micro: bit is een computer in zakformaat die je laat zien hoe software en hardware samenwerken. Het heeft een LED-lichtdisplay, knoppen, sensoren en vele invoer- / uitvoerfuncties die, wanneer ze zijn geprogrammeerd, laten communiceren met jou en je wereld.

Wat je nodig hebt om te beginnen

  • Een Micro:bit
  • Een computer, telefoon of tablet met internettoegang om de Microsoft MakeCode of Python code editors te laden
  • Voor het bouwen en maken van projecten met je Micro:bit, zijn enkele extra items die geweldig zijn om te hebben een koptelefoon en geleidende materialen zoals aluminiumfolie en paperclips.

Hoe computers werken

De Micro:bit helpt je te begrijpen hoe computers werken. Wanneer je op je laptop typt of het scherm van je telefoon aanraakt, gebruik je een  invoerapparaat. Met ingangen kunnen computers dingen voelen die in de echte wereld gebeuren, zodat ze hierop kunnen reageren en iets kunnen laten gebeuren, meestal op een  uitgang  zoals een scherm of koptelefoon.

Tussen de input en de output zit de processor . Dit neemt informatie van inputs zoals knoppen en zorgt ervoor dat er iets gebeurt op de outputs, zoals het afspelen van een nummer in je koptelefoon.