Micro:bit

Inclusief compleet lesplan voor 10 uitdagende lessen

Tijdens een kick off training van een halve dag introduceren wij je de Micro:bit. Gedurende deze training leer je hoe je de Micro:bit kunt programmeren, flashen, welke sensoren aanwezig zijn en helpen wij je hands-on op weg. Daarnaast prikkelen wij je fantasie met verschillende demonstraties en tonen wij je welke resources er voor jouw beschikbaar zijn.

De Lesplannen

In opvolging van de Kick off training ontvang je 10 kant-en-klare lessen Met deze lessen helpen wij je op weg om nieuwe functies van de micro:bit te ontdekken. Uiteraard is dit slechts een basis en rekenen wij op de vindingrijkheid en creativiteit van de leerlingen (en leraren) om zo origineel mogelijk de challenge te volbrengen. Door het volgen van alle challenges ontdek je de vele mogelijke toepassingen. De lessen kunnen opgeslagen worden zodat ze ook voor gebruik in de nabije toekomst ingezet kunnen worden, de keuze is aan jou.

Voor wie is deze Micro:bit Challenge?

De Micro:bit challenge is geschikt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en kan gegeven worden aan leerlingen vanaf groep 7/8, maar ook voor het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs is de micro:bit een passende aanvulling op het huidige lesmateriaal. Door gebruik te maken van verschillende programmeermogelijkheden kan er op ieder niveau les worden gegeven.

Heb ik programmeer ervaring nodig?

Nee, programmeerkennis is niet noodzakelijk maar interesse in technologie en motivatie om samen met leerlingen nieuwe kennis op te doen is wenselijk.

Inschrijven

Via het inschrijfformulier kan je je inschrijven om als docent mee te doen aan de Micro:bit training. De trainingen zijn gepland in Amersfoort. Wil je de training bij jou op locatie ? Vanaf 5 deelnemers kunnen wij de training ook op jouw locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

De kosten bedragen: € 450,- excl. btw.

Inbegrepen bij de Micro:bit Training

  • Kick off training (datum te kiezen op inschrijfformulier).
  • 1 Class pack: 10 x Micro:bit, 10 x battery pack, 10 x USB kabel
  • 10 uitdagende lesplannen

We zien in Nederland steeds meer aandacht voor digitale vaardigheden in het onderwijs, al vanaf de lagere school. Spelenderwijs leren met de micro:bit leert kinderen de magie van technologie ontdekken. Zodat zij straks opgeleid zijn voor de banen van de toekomst.

– Julie de Widt-Bakker, Corporate Communications & Citizenship Lead, Microsoft Nederland