Micro:bit Smart city

Inclusief compleet lesplan en alle materialen voor je eigen smart city

De zelfrijdende auto rijdt rustig over de weg, het wordt donker en de straatverlichting gaat aan, dan gaat het verkeerslicht op rood en komen de spoorbomen naar beneden. De auto stopt automatisch en zodra het verkeerslicht weer op groen is vervolgt de auto zijn weg.

Dit is 1 van de scenario’s die de leerlingen zelf kunnen bouwen en programmeren met het Smart City pakket.

Door middel van kant-en-klare lessen ontdekken ze in kleine groepjes de mogelijkheden en leren ze stapsgewijs om de losse onderdelen te programmeren.

Dit om uiteindelijk als klas gezamenlijk hun eigen smart city te bouwen.

De Lesplannen

In opvolging van de Kick off training ontvang je 10 kant-en-klare lessen Met deze lessen helpen wij je op weg om de mogelijkheden voor de smart city te ontdekken. Uiteraard is dit slechts een basis en rekenen wij op de vindingrijkheid en creativiteit van de leerlingen (en leraren) om zo origineel mogelijk een verkeersveilige stad te ontwerpen. Door het volgen van alle lessen ontdek je de vele mogelijke toepassingen. De lessen kunnen opgeslagen worden zodat ze ook voor gebruik in de nabije toekomst ingezet kunnen worden, de keuze is aan jou.

Voor wie is deze Micro:bit Smart city?

De Smart city is geschikt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en kan gegeven worden aan leerlingen vanaf groep 7/8, maar ook voor het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs is het Smart city pakket een passende aanvulling op het huidige lesmateriaal. Door gebruik te maken van verschillende programmeermogelijkheden kan er op ieder niveau les worden gegeven.

Heb ik programmeer ervaring nodig?

Nee, programmeerkennis is niet noodzakelijk maar interesse in technologie en motivatie om samen met leerlingen nieuwe kennis op te doen is wenselijk.

Inschrijven

Via het inschrijfformulier kan je je inschrijven om als docent mee te doen aan de Micro:bit training. De trainingen zijn gepland in Amersfoort. Wil je de training bij jou op locatie ? Vanaf 5 deelnemers kunnen wij de training ook op jouw locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

De kosten bedragen: € 450,- excl. btw.

Inbegrepen bij de Micro:bit Training

  • Kick off training (datum te kiezen op inschrijfformulier).
  • 1 Class pack: 10 x Micro:bit, 10 x battery pack, 10 x USB kabel
  • 10 uitdagende lesplannen

Inschrijven

Met de Micro:bit Smart city maken we de combinatie van technologie, verkeersveiligheid en ontwikkeling van 21 eeuwse vaardigheden
Liever een training voor gevorderden met sensoren? Lees hier meer.

We zien in Nederland steeds meer aandacht voor digitale vaardigheden in het onderwijs, al vanaf de lagere school. Spelenderwijs leren met de micro:bit leert kinderen de magie van technologie ontdekken. Zodat zij straks opgeleid zijn voor de banen van de toekomst.

– Julie de Widt-Bakker, Corporate Communications & Citizenship Lead, Microsoft Nederland