Micro:bit training België (incl. 10 lessen)

Nieuwe trainingen worden binnenkort gepland. Stuur ons een email als u interesse heeft

Tijdens een training van een halve dag introduceren wij je de Micro:bit. Gedurende deze training leer je hoe je de Micro:bit kunt programmeren, welke sensoren aanwezig zijn en hoe de 10 lessen in de klas werken. Daarnaast prikkelen wij je fantasie met verschillende demonstraties en tonen wij je welke informatiebronnen er voor jouw beschikbaar zijn.

De Lesplannen

Samen met de training ontvang je 10 kant-en-klare lessen Met deze lessen helpen wij je op weg om nieuwe functies van de micro:bit te ontdekken. Uiteraard is dit slechts een basis en rekenen wij op de vindingrijkheid en creativiteit van de leerlingen (en leraren) om zo origineel mogelijk de extra uitdagingen te volbrengen. De lessen kunnen opgeslagen worden zodat ze ook voor gebruik in de nabije toekomst ingezet kunnen worden, de keuze is aan jou.

Voor wie is deze Micro:bit training?

De Micro:bit lessen zijn geschikt voor leerlingen tussen de 9 en 16 jaar. Door de brede inzetbaarheid is de micro:bit een passende aanvulling op het huidige lesmateriaal. Door gebruik te maken van verschillende programmeermogelijkheden kan er op ieder niveau les worden gegeven.

Heb ik programmeer ervaring nodig?

Nee, programmeerkennis is niet noodzakelijk maar interesse in technologie en motivatie om samen met leerlingen nieuwe kennis op te doen is wenselijk.

Inschrijven

Via het inschrijfformulier kan je je inschrijven om als docent mee te doen aan de Micro:bit training. De trainingen zijn gepland in Antwerpen, Gent en Brussel. Wil je de training bij jou op locatie ? Vanaf 5 deelnemers kunnen wij de training ook op jouw locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

De kosten bedragen: € 295,- excl. btw.

Inbegrepen bij de Micro:bit Training

  • 1 dagdeel training
  • 1 Micro:bit Go bundel (Micro:bit, USB kabel, Batterypack)
  • 1 x Neopixel Ring
  • 10 uitdagende kant en klare lessen

Inschrijven

Met de Micro:bit training willen wij iedereen enthousiasmeren om met de Micro:bit op avontuur te gaan. Iedere les behandeld een aspect van de Micro:bit en brengt je op weg om de technologie zelf verder te ontdekken.


    We zien steeds meer aandacht voor digitale vaardigheden in het onderwijs, al vanaf de lagere school. Spelenderwijs leren met de micro:bit leert kinderen de magie van technologie ontdekken. Zodat zij straks opgeleid zijn voor de banen van de toekomst.

    – Julie de Widt-Bakker, Corporate Communications & Citizenship Lead, Microsoft Nederland